Fårskinnsfåtölj

lamino-skinnfatoljMånga personer drömmer om att ha en riktig fårskinnsfåtölj hemma och då pratar vi inte om de billigare varianterna som finns ute på marknaden som inte alls håller samma klass eller kvalitet utan det ska vara riktiga fårskinnsfåtöljer som t.ex. Lamino men drömmen är en riktig Pernilla men 40 000 kronor är alldeles för mycket för de flesta personer.

Fårskinnsfåtöljerna är en av de mest populära bland skinnfåtöljerna och det är mycket på grund av den konstruktionens enkelhet, de är helt enkelt väldigt lätta att placera i hemmet och de tar inte upp någon stor plats jämfört med många andra typer av skinnfåtöljer.

Men något som gör fårskinnsfåtöljen så populär är komforten i stolen och på vintern håller den värmen riktigt bra för personen som sitter i den. Många tror att fårskinnsfåtöljen är för varm under sommarmånaderna men så är det inte så länge du inte sitter rakt i solen. De är faktiskt väldigt bekväma även på sommaren även om de är som bäst på vintern.

Lamino Fårskinnsfåtölj

Lamino är kanske den mest kända och kanske den mest vanliga fårskinnsfåtöljen i Sverige och det är oftast den de flesta känner igen, sen har det kommit många liknande efteråt som mer eller mindre har härmat modellen och gjort en kopia. Varför uppfinna hjulet igen.

Lamino fåtöljen är formgiven av Yngve Ekström redan 1956 och de flesta experter är överrens om att det är århundradets möbel och än idag tillverkar möbelfabriken Swedese dessa fårskinnsfåtöljer. Yngve har formgett flera snygga möbler men det är Lamino fåtöljen som alla kommer ihåg och känner till.

Det finns som sagt flera liknande fårskinnsfåtöljer som i princip är en kopia av Lamino och många av dem håller faktiskt väldigt hög kvalitet men är man ute efter originalet så är det Lamino som gäller.

Kommentarer inaktiverade.