Om Sidan

koskinn-fatoljDenna sidan är framtagen för att ge allmänna tips kring skinnfåtöljer men även viktiga tips kring skötseln av skinnmöbler för att få möbeln att hålla under lång tid. Skinnfåtöljer som underhålls ordentligt varje år håller mycket längre än möbler som inte sköts alls och det är inte ovanligt med skinnmöbler som är över 20 år gamla som än idag används flitigt.

Skötseln är framförallt viktigt men placering kan även påverkas negativt beroende på var skinnfåtöljen placeras i hemmet. Står den in till fönstret där det är direkt soljus hela dagarna så kommer skinnet ta lite extra stryk om skinnet inte behandlas regelbundet 2-3 gånger per år. I och med direkt solljus blir skötseln desto viktigare.

Inspiration

Det finns så många olika klassiska skinnfåtöljer som är populära än idag och vissa modeller har tillverkats i över 60 år i samma snickeri vilket är ganska så fantastiskt men det visar bara på att många skinnfåtöljer är så tidlösa i sin design.

Vi kommer skriva om alla de klassiska modellerna som säljs än i dag men även för de som letar efter vintageföremål att jaga på diverse loppisar eller auktioner som finns tillgängligt för de flesta personer även om det inte är helt enkelt att göra fynd längre på kända designmöbler.

Folk är helt enkelt mer pålästa angående vintagemöbler nu mera då intresset för gamla möbler ständigt ökar och de senaste åren har det ökat fyrfaldigt, det ser inte ut som det kommer minska den närmsta tiden utan i stället öka.

Partners

Ta en titt på våra partners men även våra länktips som vi listar här. Vi kommer bygga på länkarkivet allt eftersom vi hittar intressanta hemsidor som tar upp inredningsdetaljer.

Kommentarer inaktiverade.