Vintage skinnfåtölj

lounge-chairVintage är något som man hör allt oftare i sammanhang med framförallt kläder men det börjar också dyka upp mer och mer när det kommer till vintage möbler och i det här fallet vintage skinnfåtöljer.

Vad betyder då vintage?

Vintage kommer från latinet och betyder vinskörd men som dess betydelse har utökats till äldre men av fin kvalitet och det är just vad vintage skinnfåtöljer är om de har använts sparsamt genom åren och har inte förstora skador.

När det kommer till snygga vintage skinnfåtöljer så har fåtöljen en speciell karaktär och man kan många gånger se enklare förslitningar men det blir precis som att fåtöljen får en ny karaktär med lite skavanker.

Många tycker att vintageprylar är skit som ingen ville ha men det är ganska ofta som snygga vintagemöbler säljs betydligt dyrare än originalet på grund av att vissa människor tycker lite naturlig förslitning är snyggt då prylen får lite karaktär. Är det också en ganska gammal skinnfåtölj från en känd tillverkare eller märke så kan dessa kosta väldigt mycket. Det finns även designmöbler och dessa kan bli vansinnigt dyra så som t.ex. Barcelona fåtöljen eller varför inte Lounge Chair från paret Charles och Ray Eames som går för enorma summor.

Så priset varierar något enormt när det kommer till vintagemöbler och ibland är de även dyrare än originalet på grund snygg naturlig förslitning, konstigt enligt många men självklart för många andra personer.

Tips på vintagefåtöljer att titta efter

  • Barcelona fåtöljen
  • Lounge Chair
  • Fåtöljen Svanen
  • Lamino fåtöljen

Hittar du några av dessa till en relativt billig peng så har du gjort ett enorm bra fynd och du kan enkelt lämna in dem för att få dem fixade.